lördag 5 december 2009

10 veckor

Amanda och Elly i klänningar för 1:a gången -gåva från mormor!


Idag är Elly och Amanda hela tio veckor gamla! Helt ofattbart hur snabbt tiden gått, känns som de kom nyss samtidigt som det känns konstigt att det funnits en tid i våra liv då de inte fanns..! Vad gjorde vi med all vår tid då?!

De har växt som bara den på sistone. När vi var på BVC sist, 25:e November vägde de båda 4300 gram. De har båda gått upp 700 gram på de två veckor det var sen sist vi var där, helt otroligt! Men ojjj vad det märks att de växer -deras kläder blir allt trängre för att inte säga helt för små helt plötsligt. Känns som det hände över en natt dessutom. Vad hände liksom?! Kan nog vara den fria amningen plus att de nog är inne i en tillväxtperiod nu. En del av de kläder vi fått har vi ju knappt hunnit plocka fram och använda förrän de nu är i minsta laget redan, lite trist. Som tur är har flickornas mormor som alltid en lösning på även detta, hon har nämligen hittat en super-uppfinning som hon införskaffat åt oss: Förlängningar till babybodys som är som ett litet tygstycke på ca 10 cm med tre tryck-knappar i vardera änden som passar i grenen på de flesta bodys -perfekt om man vill kunna förlänga livslängden på favoriterna!

Både Elly och Amanda har nu fått lite av det berömda babyhullet. Gulligt men något ovant då de tidigare varit så himla små och smala över hela sina små kroppar. De är nu 53,5 och 54cm långa.
Vart tog mina mini-tvillingar vägen? De har blivit så stora och jag var inte ens beredd på det. Kom tillbaka mina pyttisar, spola tillbaka tiden, det går för snabbt nu...

Tänk att en del föder barn i denna storleken. Märkligt!!!

4 kommentarer:

  1. Kul med en nytagen bild! Nu är de ungefär lika stora som jag var då jag föddes. Känns tryggt med lite hull så att de har något att ta av om det skulle behövas. Gillar verkligen att läsa din blogg, går in här dagligen för att se om det har hänt något nytt.

    Kramar till er alla,
    m H

    SvaraRadera
  2. vad stora tjejerna har blivit och skoj med en bild tiden går verkligen snabbt. snart är mina tjejer 1 år iii =)
    Går det bättre med amning nu?

    SvaraRadera
  3. Vad lika de är på bilden! Kul att se dem igen. Oliver var i deras size som nyfödd. Ha det gott, massa kramar Sofia

    SvaraRadera