fredag 18 december 2009

Vaccinerade

Morgonen startade med ett ryck för oss idag!
Inte på något vis pga Elly eller Amanda dock. Nej, de ringde från BVC kvart över nio på morgonen då jag satt och ammade Amanda medan Oscar satt och morgonmös med Elly.
"Var är ni?! Ni hade ju tid hos doktorn här klockan nio!", sa BVC-sköterskan irriterat i telefon.
Klockan nio?! Oscar och jag hade diskuterat om det var klockan 11 eller 13, men nio kändes inte alls bekant! Vi försökte hitta en ny tid iaf och jag bad så hemskt mycket om ursäkt osv, men när sköterskan sa att enda tiden var på tisdag 22/12, då vi är i skåne, brast det för mej och tårarna kom. Jag hade klantat mej med flickornas första läkartid och nu skulle de minsann inte få någon ny tid inom det närmsta..!
Det visade sej sen att det givetvis inte var vi som hade klantat oss (tack o lov!) utan hon hade missat att informera oss om att hon hade ändrat vår tid.
Efter mycket om och men fick vi i alla fall stressa iväg till BVC det snabbaste vi kunde så skulle de klämma in oss hos doktorn idag iaf. 25 minuter senare var vi på plats! (detta trots att både vi och flickorna satt i pyjamas då de ringde!)

Flickorna undersöktes -allt var givetvis prima! :-)
Sen vägdes och mättes de som vanligt och huvudomfånget kollades.
Nu har de verkligen växt med besked!!!!
Elly är nu 58cm lång och väger 5430 gram och Amanda har nu sprungit om Elly och är 58,2cm och väger 5460 gram. Bådas huvudomfång är 39,2 cm.

Idag, en dryg vecka i förtid har flickorna också fått sin 3-månaders vaccinering, mot bl.a. stelkramp. En spruta i vardera låret fick de, med gråt och protester från båda som resultat.
Nu är vi hemma och tar det lugnt och inväntar eventuell feber som följd. Men barnalvedon i stolpillerform är införskaffad så det ska nog gå vägen hur som.
Vi märker inget särskillt på dem ännu iaf. Amanda sover som vanligt och Elly är sitt glada vanliga jag!

Skönt att ha det avklarat nu inför julen. Nu ska vi bara koppla av och ha det mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar