måndag 26 oktober 2009

1 månad idag!

Elly och Amanda i alltför stora jackor (storlek 50) och med napp för nyfödda...

Idag är det 1 månad sedan Elly och Amanda kom till oss!
Det har verkligen varit en händelserik månad med dem. Och som de har växt, de små liven!
När de föddes vägde Elly 2715 gram och Amanda 2390 gram och båda var 46 cm långa. Sist vi var på BVC vägde Elly 3110 gram och Amanda 2980 gram, sist de mättes (drygt två veckor sedan dock) var Elly 49,2 cm och Amanda 48,8 cm.

Vi har haft lite problem med deras kläder och blöjor etc pga att de är så pyttesmå, våra dockor till flickor. Mormor Anita såg dock detta snabbt och var inte sen att shoppa loss ordentligt till de små på avdelningen för för tidigt födda. Snart hade de flera uppsättningar var av mini-bodys och byxor, och strumpor till deras pyttepyttesmå fötter.
Det minsta var i så liten storlek som 44!
Idag är de kläderna i storlek 44 verkligen på gränsen för dem. Så det märks att de växer som de ska.
Storlek 50 är dock fortfarande oftast i största laget för dem än så länge, beror dock på vilket fabrikat det är så klart, då storlekarna kan skilja ganska markant åt mellan olika märken. Även napparna för nyfödda var på tok för stora för dem, så nu har de napp för prematur-bebisar från apoteket, inte de som kallas mini utan de som kallas TINY..!

Vad kan man då säga om deras första månad i livet?
Vi kan nog enas om att den första perioden av smekmånad nu är över och vi börjar känna oss lite mer bekväma med varann..
Fortfarande är vi dock självklart helt och hållet förälskade i de små förtjusande liven!
...Men det är vi inte ensamma om vill jag lova!!!

Ta en titt på dem -who can blame us?! ;-)

6 kommentarer:

  1. Så söta de är!
    De har vuxit på bra :-)
    Om några månader tittar du på kläderna i storlek 44 och undrar om de verkligen varit så små ;-)

    SvaraRadera
  2. Grattis! Amanda har ju dessutom namnsdag idag så dubbelt grattis till henne! Jag kommer gärna ut till er något under helgen då A med ska dit om det går bra.

    Puss på öronen.

    m H

    SvaraRadera
  3. Grattis sötnosar! Och ett extra grattis till Amanda idag!

    Vi hör av oss när vi är friska!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Åh vad fina dom är:-) Tänk min Oliver kunde inte ens ha storlek 50 när han föddes... och nu är han 11 veckor och väger nästan 8 kg!!!! han har blivit för tung för baby korgen(i flyget) till Thailand men men han får väl ligga i mitt och tommys knä...och Ida och Emmas med för dom är världens bästa stora systrar.. vilka nannys, dom bästa! Såna skulle ni ha!Jag läste inläggen om ammning och jag kan bara stämma in i den kommentaren att du / ni behöver lite sammanhängande nattsön för att orka! Prova att ge en flaskan och en bröstet varannan gång och samtidigt så dom blir synkade på et viset tror jag ni får sova mera... Oliven sover ju hela nätterna sedan 2 veckor tillbaka och det känns ju förstås väldigt skönt....och det kommer era tjejer göra med så småningom... tiden går så fort och den kommer aldrig igen glöm inte det!försök och Turas om och sova dag som natt alla minuter man kan få e värda mkt. Tänker på er Kramis Pamela m familj

    SvaraRadera
  5. ÅÅÅ vilka söta tjejer ett stort grattis till Er. Anna tipsade om din blogg. Så den följer jag nu ifrån Stockholm. // Frida H

    SvaraRadera
  6. Kan bara hålla med - de är hur söta som helst! Å verkligen pytte-pytte små!!! Kul att kunna följa med lite genom bloggen.
    Kram

    SvaraRadera