onsdag 4 november 2009

Torsk och gallskrik

Ledsen att jag inte uppdaterat här på ett tag, men det har verkligen varit fullt upp med flickorna på sistone..!

Förra onsdagen var vi på BVC och då upptäcktes det att båda flickorna hade torsk på tungan, en sorts svampinfektion som syns som vit beläggning på barnets tunga. Vi började därför behandla detta med bikarbonat, även mina bröstvårtor fick denna behandling (tydligen ska de inte vara så ömma och irriterade vid ammning som de varit), samt så kokar vi nu alla nappar dagligen.
Nu är vi alla torskfria! =) Mest skillnad är det nog för mej som nu upptäckt att amning kan vara helt smärtfritt, vilket jag inte erfarit innan. Knasigt hur det kan bli då man inte vet hur ömt som är normalt ömt...

En annan sak som tagit vår tid och skapat lite huvudbry är att flickorna helt plötsligt började gallskrika om nätterna, lite fattade vi att det berodde på magknip.. men efter besök och rådgivning hos mormor vet vi nu hur att avhjälpa även detta. Fantastiskt hur lite ryggmassage i upprätt läge mot axeln kan göra underverk för de smås välbefinnande!
Men oj vad tufft vi hade det innan vi fick lärdom om detta "trick" som vi nu använder så fort de fortsätter vara missnöjda trots blöjbyte, matning och närhet.

Mormor är allt fantastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar