torsdag 4 november 2010

Smaklig måltid!

Nu händer det grejer runt matbordet vill jag lova!
Numera äter de nämligen båda två själva, slut är det med allt matande. Det är knappt man får hjälpa till alls vid måltiderna numera, de kan ju själv och VILL själv!!
Oscar kom på den briljanta idén att de kan äta med lek-teskedarna i plast, då de hela tiden tappade av maten från de egna matskedarna. Nu funkar det toppen, med de små små skedarna.
Och håll i hatten; De äter annat än burkmat! De tre senaste dagarna har de endast ätit hemlagad mat. Gissa om jag är nöjd! :-)
Stuvade makaroner med korv i småbitar, stekt torsk med potatismos och kokta morötter, ris och mild grönpepparkyckling, kycklinggryta med makaroner, kokt fisk med kokt potatis och morötter samt pasta med köttfärssås är det som testats hittills med godkänt resultat. Härligt! Snart kanske det helt är slut på den dyra burkmaten och höga berg av glasburkar hemma! Det känns nästan för bra för att vara sant... Tidigare har det ju gått ca 4 burkar om dagen hos oss, dryga 40kr om dagen alltså... Det blir en del i månaden det på matkontot! Plus gröt och välling förstås, fast det håller vi kvar vid ett tag till.

Jag har köpt fiffiga hakklappar/förkläden med ärm på IKEA, samt lagt ett golvskydd i plast på golvet under deras matstolar så att de kan kladda så mycket de vill med maten! Och kladdar gör de. Fast det blir bättre för varje dag som går.
Våra stora duktiga töser!

(Ska kanske tillägga att vi just nu är hos mormor Anita som tålmodigt lagat mat varje dag att servera de små, om de så gillat eller dissat till varje måltid. Det skulle tydligen mormor till för att de skulle byta bort burkmaten... Hon är uthållig hon, men så jobbar hon ju också på förskola själv.)

Hur som så är jag stolt över de små! Alla framsteg är fantastiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar