måndag 29 november 2010

Släktträff

I helgen har vi varit på släktträff med flickornas farfar och hans fru Berit samt alla deras barn med familjer. Elly och Amanda fick träffa några av sina kusiner för första gången.

Det är riktigt skoj att det finns två små till nära i ålder med tjejerna, två killkusiner. Den ena knappt ett år äldre och den andra bara en dryg månad äldre. Än så länge hade de dock inte så stort utbyte av varandra, men på sikt tror vi de kan ha mycket skoj ihop!

Sen har de lite större kusiner med; 7 år, 11 år, 12 år, 14 år och 15 år. Av dessa är de tre mellersta tjejer och de var alla tre mycket intresserade av tjejerna och gav mig och Oscar flera lugna måltider då de gladeligen tog hand om twinsen. Kanon då de alla tre har småsyskon och är vana att ta hand om små.

Men oj, vad mycket vinter det blev helt plötsligt! Vi fick några decimeter i Nyköping där vi var. Tur då att vi hade vår nya bil (vi har äntligen köpt NY bil och sålt den gamla kombin), då gick det finfint att köra trots det svåra väglaget. Nu sitter dessutom en dotter fram och den andra bak så vi hela tiden har full överblick på dem och alla sitter bekvämt!

Söta tvillingsystrar i full vintermundering på släktträff.

Vi samlades alla i ett stort konferensliknande komplex som en av tjejernas bonusfarbröder lånat gratis. Alla familjer fick egna rum i ett stort hus, men vi fick t.o.m en helt egen stuga för oss själva med twinsen! Sen fanns det ytterligare ett hus, där vi alla samlades för att umgås och äta, laga mat och leka lekar mm. Perfekt ställe!

Vårt lilla hus för helgen.


Det hade snöat så mycket under natten till söndagen att vi knappt kunde få upp ytterdörren på morgonen! Och på lördagkvällen när vi skulle bära över döttrarna till de egna resesängarna från att ha somnat i vagnen i det gemensamma huset, så yrde snön omkring och det blåste bra kallt, de stackars sött sovande små fick sig ett abrupt uppvaknande i kylan! Spelade liksom ingen roll att vi bar dem tätt intill oss med ett stort täcke om dem, snön verkade nå dem ändå. Trots det somnade de om tämligen omgående så fort vi kommit in i värmen igen och la de i sina sängar. Det fungerade riktigt bra att sova borta med tjejerna! Vi var rädda att det skulle bli två jobbiga nätter, men de trivdes fint i resesängarna och vi fick sova alla fyra.

Om ett halvår ska vi dit igen, då det är dags för sommarens släktträff på samma ställe. Ska bli kul! Särskillt då vi nu vet att tjejerna fixar så bra att bo på främmande ort en helg med oss. Våra duktiga små tjejer, som snabbt charmade alla på plats! ...som vanligt! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar