söndag 18 april 2010

5:e simmet

I torsdags var vi så på Babysim igen!

Såå roligt! Barnen gjorde dyk igen och vi fick informationen att vi numera ska göra minst tre dyk per lektion och mest så många dyk som barnet är antal månader gammalt. Jag berättade att Amanda ofta hostar till efter sina dyk och undrade om jag gör något fel, men de gör tydligen ofta så då små barn inte stänger munnen då de kommer under vatten utan har sin spärr nere i halsen. De får alltså då ofta vatten i munnen och ner i halsen tills spärren sätter stopp, det är sen detta vatten de hostar upp och det är inga konstigheter alls!, enligt vår ledare. Skönt att höra!
Vi fick dock, både Oscar och jag påpekande om att vi ska tänka på att hålla flickorna mer i liggande läge istället för stående läge då vi gör dyken, detta för att undvika att de ska få in vatten i näsan. Tror vi båda missat det, så BRA att bli påminda!

Vi övade mest på dyk igen denna lektion och de som inte hann prova att dyka alls sist fick göra det med ledaren, medan vi som redan gjort sist fick öva på egen hand. Vi fick också nya instruktioner att ge; De barn om redan har dykt ska nu få kommandot "Nu kommer det vatten" när vi häller vatten över huvudet på dem för att göra dem vattenvana, medan de som ännu ej har dykt ska använda kommandot "dyk" då de häller vatten. Detta så att de som ej dykt ännu ska koppla samman vatten över sig med dyk och de som redan dykt ska lära sig skillnaden i att få vatten hällt på sig och att dyka med hela kroppen under ytan.
Oscar frågade också ungefär hur länge man kan ha dem under vattnet och svaret blev ganska länge, men vi har oftast 2-3 sekunder på Aqua Barn i detta läget. Men vill man dyka längre tid ska man alltid börja med att hälla vatten över barnet lika länge som man sedan tänkt hålla barnet under ytan, så man vet att barnet fixar det! BRA TANKE!!!

Denna gång lärde vi oss en ny badsång med, "Hälla hälla vatten". (melodi imse vimse) I sången sjunger vi olika aktiviteter så som hälla vatten och plaska och så gör vi givetvis sakerna med barnen då vi sjunger dem. Skoj!

På tisdag redan börjar vi med flickorna i fortsättningsgruppen GRODAN på Aqua Barn, detta trots att vi då inte hunnit avsluta nybörjargruppen KRABBAN ännu. Blev lite tokigt då Åby Simhall varit tvungna att stänga pga allt snökaos i vintras, så vi kommer ha dubbla simpass i två veckor nu. Tur att Elly och Amanda är "top of the tops" ;-) i sin simgrupp då så de nog kommer fixa det bra ändå. (Ska givetvis prata med nya ledaren och berätta att vi har två gånger kvar på KRABBAN så hon vet, men första gången ska tydligen ändå mest bara vara repetion.)

Ser framemot vad de kommer lära sig härnäst! :-)

2 kommentarer:

  1. Jag kan känna att det är sån hysteri kring att barnen måste dyka. Sonen dök två gånger men varken vi eller han gillade det speciellt så vi struntade i det. Men han har fått vattenvana ändå och hoppar glatt från kanten nu. Men säkert finns det barn som gillar det.
    /T

    SvaraRadera
  2. @T: vad tråkigt att ni kände av sån hysteri, så upplever vi det inte alls på Aqua Barn! Här sker allt på barnens vilkor, de barn som inte är redo eller verkar vilja dyka, dyker helt enkelt inte. Både vi och tjejerna älskar babysimmet med dyk och allt! Men barn är ju olika, precis som vi föräldrar. Viktigt att det känns bekvämt och utan press och stress för alla. Vad bra att ni gett sonen vattenvana utan dyk, då det passar er bäst! :-)

    SvaraRadera