lördag 17 april 2010

Nu rör det på sig!!!

Elly har sedan nån vecka börjat ta sig fram, ja på sitt eget vis då. Hon rullar nämligen fram. Rulla från mage till rygg har båda kunnat några månader nu, men Elly har även sen ett par veckor tillbaka kommit på hur man tar sig runt från rygg till magläge och gör nu detta i princip jämt när hon läggs på rygg. T ex vid blöjbyten och påklädnad, vips så är hon runt..! Kan säga att det är inte såå himla lätt att byta blöja på en envis bebis om ligger på mage!

Men nu har hon alltså kommit på att hon på detta rullande sätt också kan förflytta sig! En helt ny värld öppnar sig för henne och oändliga möjligheter att upptäcka massa nytt. Så hon rullar och rullar och rullar. Och skulle det sen råka vara så att Amanda ligger bredvid henne när hon får för sig att rulla, ja då rullas hon allt på! Stackars Amanda gråter förtvivlat varje gång Elly rullar och lägger sig halvt på henne. Elly har inte heller koll på när filten tar slut (vi brukar ha dem liggande på golvet på ett duntäcke med lekfilt på) så det har hänt att vi inte hunnit fram och stoppa innan hon rullat utanför filten från mage till rygg och då dunkat huvudet i golvet.. Liten, liten inte lätt! Svårt att passa henne precis varje sekund med.

Elly har dessutom så smått börjat kravla med sina ben och böja knäna när hon ligger på mage och ibland lyfter hon rumpan -kan det vara så att krypande är på gång redan med?! Förutom att rulla runt kan hon också svänga sin kropp och på så vis ändra riktning i sin rullning och målmedvetet ta sig fram...

Amanda ligger dock än så länge kvar där vi lägger henne, tack och lov!! Visst kan även hon vända runt både från mage till rygg och tvärtom sen några veckor tillbaka, men hon verkar nöja sig med att undersöka det som ligger inom räckhåll för henne, i alla fall än så länge! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar