onsdag 28 april 2010

Sju månader gamla


Så har de redan hunnit bli sju månader, våra små.

De tar nu oftast storlek 68 i kläder. De äter burkmat till lunch och gröt till kvällsmål, däremellan ammar de fortfarande. Nattetid ammas de oftast en gång var eller inte alls.
Nattningen och själva nattsömnen är lite svajig för tillfället, ofta brukar det numera sluta med att vi får sova med varsin dotter tättintill oss i vår säng, efter att ha haft samma dotter halvsovande i famnen hela kvällen..

Båda två är nu riktigt skickliga på att ta sig fram och runt med sina gåstolar, så pass att vi nu börjar få flytta undan saker och barnsäkra högt och lågt. Står en stol i vägen för deras framfart tar de nämligen bara mer fart och flyttar stolen framför sig!
Vi imponeras över hur snabbt de lärt sig att manövrera sin framfart och hur de listigt backar och vänder stolen då de kör på en kant eller vägg etc. Det är också roligt att se hur målmedvetet de tar sig dit de vill och att de kommer när vi ropar på dem. :-)

Lekhagen används flitigt och de börjar så smått interagera med varandra när de placeras mittemot varann.

De kan dock också vara ganska kiviga mot varann mellan varven med, t ex rycka nappen ur mun på varandra och tvunget vilja ha den leksak som systern just är på väg att greppa eller redan håller i etc.

Båda två ogillar att bli lämnade ensamma, eller ja med ensam menar jag med mig eller Oscar utom synhåll för dem. Ska det bytas blöja får det ofta ske där vi befinner oss så ingen av tjejerna behöver känna sig lämnad, skötbordet används alltså inte lika frekvent längre.

Både Elly och Amanda är fortfarande två mycket glada töser som skrattar och ler mycket och skulle nog kunna charma de flesta!




Charmar vi dig?

4 kommentarer:

  1. Ja det är klart ;-)

    /FAR

    SvaraRadera
  2. Jag och Hilma svarar ja. :-)

    SvaraRadera
  3. Ja, vem kan motstå två sötnosar som ler med hela ansiktet?

    ;-)

    SvaraRadera
  4. Hihiii, tack för gulliga kommentarer! Mig charmar de flera gånger varje dag, men jag kanske är LITE partisk... ;-)

    SvaraRadera