onsdag 26 maj 2010

Åtta månader går fort!


Idag är de åtta månader!
Allra finaste tvillingdöttrarna har nu förgyllt och förundrat vår tillvaro i hela åtta månader.

Och nu utvecklas de i ett rasande tempo! Det som gällde igår är bytt till något nytt idag. Fisk t ex som inte var någon favorit för nån dag sedan, funkar nu utmärkt. Elly som tidigare var mest framåt kan nu vara reserverad mot okända ansikten och Amanda som varit ganska mammig är nu mer självständig etc.

De rör sig mer och mer och de kan nu båda stå på alla fyra i krypställning och gunga fram och tillbaka, Elly kryper dessutom bakåt! Båda kan från liggande ta sig upp på alla fyra och sedan sätta sig på rumpan själva. De suger ofta på sina egna tår!
De älskar att stå då man håller dem i händerna.

De säger ljud som ma-ma-ma-ma-ma och pa-pa-pa-pa-pa och namm-namm-namm och jaaaaa. Elly kan också göra "indian-ljud! dvs slå med handen för öppen mun så det låter.

De rusar nu runt i sina gåstolar och båda kan öppna lådor och skåp. Allt som ligger framme dras ner och med i deras framfart! Barnsäkra kökets alla lådor och skåp samt eluttag blev tvunget för några dagar sedan.

De är väldigt glada, positiva och tåliga.

De gillar burkmat med struktur, allra helst pasta, men inte för stora bitar då de ännu inte har några tänder. Finns det för stora bitar samlar de dem i kinderna och spottar sen ut dem..!
De älskar gröt och frukt och accepterar nu havrevälling blandat 50/50 med ersättning istället för amning på morgonen. Amningen trappas nu ner och de ammar endast kväll och natt.

De ogillar skarpt att bli lämnade så de inte kan se oss och att ligga ner för att byta blöja och kläder, samt att klippa naglerna.
De gillar att ta varandras nappar, gosa och busa med mamma och pappa och att bada och plaska med vatten!

Idag på 8-månadersdagen har vi äntligen tagit steget och bytt del på vår Urban Jungle tvillingvagn, det var dags att låta tjejerna slippa trängas i den gemensamma liggdelen och istället få varsitt säte i vagnens sittdel.

Här är de små i den stora gemensamma liggdelen...


..idag har de växt ur den!

3 kommentarer:

  1. Vilka stora tjejer! Skulle vara kul att träffas snart, känns som det börjar bli hög tid. Hur har ni det framöver?
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Visst har de blivit stora!!
    Oscar är ledig i Juni -bara att komma!!!! :-) Vi längtar alltid efter er, det vet du. Puss & kram

    SvaraRadera
  3. Då ringer jag någon dag och bestämmer dag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera