tisdag 5 januari 2010

3 månader

Nu är flickorna dryga 3 månader, annandag jul var 3-månadersdagen.

Båda har nu skratt som bubblar ända från magen -lycka varje gång det ljuder!
De har upptäckt sina händer och undersöker dem grundligt dagligen nu, tittar, smakar och greppar allt som kommer i deras väg. Ofta rycker deras små händer tag i den egna nappen och drar ut den ur den alltid lika förvånade munnen..!

De kan nu båda roa sej själva då och då och tittar nyfiket på det mesta i sin omgivning. Lampor är en favorit! Men även mobiler av olika slag, speglar och såklart kontrastbilder.
De gillar sitt babygym korta stunder och vi har börjat med små korta lekstunder under dagen då de får titta på sin aktivitetstavla, ligga på mage på sina fina lapptäcken på golvet och träna nacken eller sjunga sånger (nåja, jag sjunger och de lyssnar snällt och verkar intresserade).

De trivs dock allra allra bäst i sina babysitters som gungar fram och tillbaka som en gungstol när de rör sej. De har också blivit betydligt aktivare i kroppen och viftar med armarna och sparkar ivrigt med benen när de ser något de gillar.
Nu "pratar" de massor med med sitt jollrande och ögon som glittrar.
De gillar att bada och plaska med vattnet i badbaljan. De sover oftare och oftare hela nätter i egen spjälsäng numera.

Båda är väldigt glada då de vaknar på morgonen och vi möts alltid av leenden och glatt joller när vi hämtar dem i sina sängar på morgonen -Underbart!

Bästa sättet att få dem på gott humör när de är ledsna är att spela musik och dansa framför dem! Who knew?! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar