lördag 30 januari 2010

Varför vägrar de helt plötslig sova?!

Elly och Amanda har börjat med en ny grej. En inte så himla positiv grej dessutom, de vill nämligen inte läggas att sova i spjälsängen igen efter nattamningarna. What?! Det har alltid fungerat hur lätt som helst innan. Jag har tassat upp, ammat och sen lagt tillbaka dem i sina sängar på natten. Men nu har de helt plötsligt fått för sej att de inte alls ska läggas efter amningen! De protesterar högljutt och sparkar av sej täcket. Detta även då de typ somnat under amningen och jag lägger dem typ sovande. What to do?
Någon som känner igen detta?! Och framförallt, några tips?

Visste att det gick alltför lätt med Elly och Amanda ;-)

4 kommentarer:

  1. Jag hörde på radion idag och där sa barnpsykologerna, det bästa man kan göra är att ha barnen hos sig, de kommer en tid när de inte vill ligga där längre. Det är säkert bara en fas, snart är det som vanligt igen.
    /T

    SvaraRadera
  2. Radioprogrammet heter nåt med Barnaminesreriet och går på lördagar mellan 12-13 var annan vecka. Det brukar vara intressant. Det går nog att lyssna i efterhand också.
    /T

    SvaraRadera
  3. Vi har haft samma problem för ett tag sen, fast då var de 11-12mån.
    Någon av dem vaknade tidigt, fyra fem tiden på morgonen och vägrade somna om om man inte tog h*n bredvid oss.
    Det är först de senaste dagarna som de sovit längre igen utan att vakna tidigt.
    Men då de var små, innan de fick eget rum och egna sängar, så sov de ofta hos oss efter nattmatningen. Det berodde på att vi inte orkade kliva upp för att lyfta över dem till deras säng samt att det var mysigt att ha de nära. Men de var sällan de inte kunde sova i sin säng på den tiden faktiskt, visst hände det men vi gjorde nog inget särskilt utan hade dem nära oss då vi antog att de hade närhetsbehov de perioderna.
    Men det går över det med så småningom, snart är de så stora att man inte får krama och pussa dem när man vill så jag passar på att njuta av deras närhetsbehov fram till dess :-) även om det är tufft vissa dagar och nätter.
    Hoppas ni hittar en lösning som fungerar för er.

    SvaraRadera
  4. Tack för era kommentarer och tips! I natt lät vi dem sova i vår säng och vips så sov de mycket bättre!! Jag behövde dessutom bara amma varje dotter en endaste gång under natten, innan det var dags för morgonamning vid 06.00. Så skönt!
    Tack tack tack!

    Kram/Shoop

    SvaraRadera