onsdag 16 juni 2010

Bilresa = NEJ tack

Tjejerna växer och utvecklas och deras personligheter börjar blomma ut allt mer. :-)
Tyvärr innebär det inte bara positiva förändringar. T ex så har tjejerna börjat visa vad de numera tycker om att åka bil, nämligen inte alls!!
Det är riktigt jobbigt, främst då vi har mor- och farföräldrar på dryga 30 mils avstånd.
Resan till skåne för nån vecka sen fick således göras tidigt tidigt på morgonen med förhoppning om att de skulle sova större delen av vägen. Riktigt så blev det dock inte, men ena dottern sov i stort sett hela vägen iaf. Resan hem från Ystad gjorde vi sent på kvällen då de har sin nattsömn egentligen, detta också med förhoppningen att de skulle kunna sova större delen av körtiden, men icke, även då var en av döttrara vaken och ledsen/arg stora delar av bilfärden.

Så vad gör man då?!
Nu har det t.o.m. lett till att vi i det längsta drar oss för att packa in dem i bilen, då de vrålar även under kortare bilturer.

TIPS och RÅD mottages tacksamt från er alla!!!

7 kommentarer:

  1. Har ni fortfarande babyskydd till dem? En kompis son tyckte inte om att åka bil helt plötsligt pga att han halvlåg ner i babyskyddet och ville resa sig upp. Nu har de köpt en större bilbarnstol som är mer upprätt och han älskar att åka bil igen. Kanske samma för era tjejer? Hoppas de kommer på bättre tankar snart, inte roligt med skrik i bilen. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Jag har själv inte upplevt samma problem då mina två älskar att åka bil.

    Men en sak slog mig. Dina barn kanske är åksjuka och helt enkelt mår dåligt av att åka bil?! Det kan ju förstärka om man dessutom åker baklänges som barnen gör i den åldern!

    SvaraRadera
  3. @Lina och Vikkan: Tack för era kommentarer!
    Vi har fortfarande Babyskydd åt dem, men efter din kommentar, Lina kommer vi nu att byta upp oss till nästa bilbarnstol som redan står och väntar sen några månader tillbaka (två Be Safe izi kid-stolar, bäst i test).

    Jag hoppas så att det är babyskyddet de lessnat på och att det inte är så att de är åksjuka som Vikkan misstänkte. Fast den tanken har aldrig slagit oss, och de dricker gärna välling etc i bilen vilket jag inte tror de skulle göra om de var åksjuka.
    Håller tummar och tår för att nya bilstolarna ska göra susen!! :-)

    SvaraRadera
  4. tror oxå att det är babyskydden, mina tjejer gillade inte alls att åka bil en period men så bytte vi till "riktiga" stolar och nu fungerar det jättebra! Lycka till!

    SvaraRadera
  5. http://www.teknikensvarld.se/nyheter/100215-besafe-izi-kid-x3/index.xml
    Oj kolla in det här innan ni monterar stolarna. Ramlade över den när jag skulle titta på vilka stolar ni hade...

    SvaraRadera
  6. @Anna: Det fungerar mycket bättre sen vi bytte stolarna, om än inte helt ännu...Lite gnäll ännu. Tack för din omtanke med länken om Be Safe izi kid, hade dock redan koll på detta och har de nya rätta knäppena på våra! :-)
    Vilka stolar har dina tjejer och vad har ni för bil?

    SvaraRadera
  7. Tjejerna har en varsin Akta Graco Cosmic Comfort och vi har en Golf variant(en kombi storleksmässigt som en volvo v50), den är inte speciellt stor men den funkar då en sitter fram och en bak (vi har kopplat ur krockkudden) men vi kommer oxå att få lov att byta bil när tjejerna blir lite större så jag kollar in alla förslag du får :) tycker Vikkans förslag med VW sharan är bäst än så länge.

    SvaraRadera