tisdag 22 juni 2010

Den oändliga bilfärden..


I helgen satte vi tjejerna i bilen, i deras nya bilbarnstolar, Be Safe izi kid och begav oss till farfar, Oscars mormor och tjejernas farmor.

Kristinehamn var första anhalten och vi körde hemifrån vid ca 19.30 efter kvällsamningen så att tjejerna skulle kunna sova ordentligt. Det gick dock inte hela vägen, utan en av tjejerna vaknade efter knappt halva vägen och kånglade sen.

Problemet med de nya stolarna är att de tar så mycket plats att jag inte får plats att helt sitta mellan tjejerna i baksätet. Och eftersom vi har airbag fram i kombin kan vi inte sätta en bilstol där.

Väl i Kristinehamn hade vi det sedan dock väldigt trevligt med farfar Börje och Berit. Såg bl.a. på det kungliga bröllopet, så klart! :-)
Nätterna var dock inte så roliga, tjejerna kände sig väl inte hemma och inget var sig likt så de sov inget vidare... Jobbigt!
Efter två nätter åkte vi till Karlskoga och hälsade på Oscars mormor, Margit. Det var härligt att träffa henne igen och att få visa tjejerna som växt en massa sen sist (dopet för 5 månader sen).
Margit bjöd på hembakat och ljuvlig jordgubbstårta!
Sen bar det vidare mot Örebro och farmor Agneta i hennes kolonistuga. Där åt vi grillad lax och hade det mysigt med tjejerna.

Hemfärden blev lite av en upprepning av resan dit, dock med den andra dotterna vaken och arg denna gång. Suck!

Jag fick klättra fram och bak mellan sätena massa gånger och sitta som ett Z på ena skinkan inklämd mellan bilstolarna.

Nya bilstolen

I övermorgon ska vi åka bil igen, till midsommarfirandet. Hoppas, hoppas så att det ska gå bättre då!Ny strategi är att åka på dagen tills tjejerna tröttnar och då ta ett långt stopp och matpaus och sen köra vidare igen, så att det blir som två kortare bilresor.

Funderar nu på ny och större bil (inte NY-ny, men begagnad och ny för oss) som vi alla får plats i och kan sitta bekvämt och inte trångt i. Några förslag?



Vad har ni andra tvilling-familjer och flerbarns-familjer för bil?

5 kommentarer:

  1. Kör på buss med en gång :)
    /T

    SvaraRadera
  2. Vi har en ford mondeo kombi. Kanon nöjda då den har stort bagage utrymme och gott om plats i kupén. Både jag och min man kan sitta mellan barnen (dock inte samtidigt hihii). Har precis haft en hel del långa bilresor med hela familjen och på söndag återigen hemfärd från umeå till märsta. Men även vi fick klättra bak ett x antal gånger under resorna. Det slutade oftast med att någon av oss satt där bak mest hela färden, även om vi började alltid med att barnen fick va själva där bak. Men blir vi ev fler någon gång i framtiden så måste vi nog skaffa en större bil då jag har svårt att tro att det skulle få plats med en barnstol till i baksätet...
    // sargit

    SvaraRadera
  3. VW Sharan 7 sitsig har vi! Ta bort två säten och du har bautastort bagageutrymme. :-)

    SvaraRadera
  4. Vi har en wolksvagen touran den är verkligen toppen bra ,det är 3 ordentliga säten därbak så man får lätt plats.
    Bagaget är jättestort tvillingvagnen + dubbla resesängar + packning får lätt plats....
    Jag brukar sitta därbak med tvillingarn så får stora syster sitta där fram
    Vi är riktigt nöjda med bilen

    Maria.l

    SvaraRadera
  5. Tusen tack för att ni delar med er av era erfarenheter! Vi ska nog allt kolla på alla de alternativ vi nu blivit tipsade om! GLAD MIDSOMMAR ALLA!
    kram

    SvaraRadera