lördag 14 november 2009

7 veckor gamla idag

Idag är Elly och Amanda sju veckor gamla! HURRA! :-)
Det hela firade flickorna med att låta mamma och pappa sova ordentligt mellan nattens matpass. Vi fick tipset av flickornas farfars fru, Berit att ge lite extra ersättning till flickorna vid matningen inför natten så att de är ordentligt mätta, på gränsen till övermätta, då sover de bättre. Vi provade detta och bestämde oss sedan för att verkligen ge detta med att få flickorna att sova i egen säng, istället för på eller intill oss i vår säng, en chans!
Sagt och gjort, efter matningen inför natten då vi gav dem extra, vaggade vi dem i famnen tills de somnade och la dem sedan tillsammans i vagnens liggdel, som vi placerat på sovrumsgolvet, och bäddade om dem och hoppades på det bästa!
Döm om vår förvåning när det funkade! Äntligen!
(Förstår att det är alltför tidigt att ropa hej, men det är absolut ett steg i rätt riktning.)
Nu fick vi sova ganska ostört och oavbrutet mellan mat-tillfällena och var betydligt piggare när det väl var dags att gå upp. Härligt härligt och extra mysigt när flickorna väl påkallade vår uppmärksamhet då vi "varit ifrån dem" då vi sov!

Nästa steg, då detta funkar helt ut är att introducera deras fina spjälsäng för dem, men än så länge nöjer vi oss med liggdelen till vagnen som de känner sej hemma i!
LYCKA!

1 kommentar:

  1. Hoppas sovandet har fortsatt i rätt riktning!

    Många kramar

    SvaraRadera