lördag 7 november 2009

Mormor på besök


I förrgår var flickorna på barnmottagningen i Lerum för att ta blodprov, då deras gulhet fortfarande påvisar gulsot. De blev stuckna i långfingret och sen skulle blodet rinna fritt ner i två små provrör under vad som kändes som en evighet. Det var hemskt att stå vid sidan om och se på när de blev stuckna. Elly belv förbannad och Amanda mer ledsen. Tur att barnens mormor var med så jag slapp hålla dem när de var så himla missnöjda!
(Pappa Oscar jobbar på mässa några dagar så då är flickornas mormor på besök och hjälper till)
Igår kom resultatet från proverna och det är ingen fara och inget som behöver åtgärdas! =)
I övrigt har flickorna utvecklats massor på sistone! Från att ha varit vakna och missnöjda mycket de senaste veckorna är de nu mer nöjda med tillvaron och liksom mer med när de är vakna, fast de sover också mer nu. Elly, som är något större än Amanda kan man ibland tolka som att hon ler medevetet nu och jollrar när man pratar med henne och får ögonkontakt.
-Underbart!
Amanda är inte långt efter, men verkar hellre sova än umgås än så länge.
Amningen fungerar också väldigt väl nu (härligt att vara torskfria!), och flickorna sover bra om nätterna och vaknar nästan på klockan med fyra timmars mellanrum och är hungriga! Snart, snart ska vi börja med dubbelamning också då det nu känns helt problemfritt att amma. Något jag ser framemot då det kommer innebära kortare amningstid. Baby Semps ersättning är mer undantag nu än förut och ges bara i nödfall när det blir hysteri med hunger på båda samtidigt och jag inte har något pumpat att ge. Så när dubbelamning fungerar behövs den kanske inte alls!
Vi börjar märka av deras olikheter och olika personligheter och egenheter alltmer nu, vilket är otroligt häftigt! Även utseendemässigt tycker vi att de alltmer skiljer sig åt ju mer tiden går. Titta på bilderna ovan och avgör själv.
De växer så det knakar nu med:
Elly väger nu 3490 gram och Amanda 3410 gram.
(Nästan som andra bebisar då de föds med andra ord!)

2 kommentarer:

  1. Sötnosar! Vi längtar SÅ efter er, men Axels snuva och hosta ger inte med sig...

    Många kramar

    SvaraRadera
  2. Oj, stackars liten! Vi längtar så klart efter att få träffa er med, men ingen brådska tiden kommer ju att finnas. Både du och Axel och jah och tjejerna kommer ju ha all tid i världen att ses framöver!
    Krya på honom.

    KRAMAR

    SvaraRadera