lördag 7 augusti 2010

Äta själva

Igår lät vi tjejerna prova att äta gröt med sked själva för första gången.. Så söta! Lite gröt hamnade allt i munnen med, men mest var det gröt överallt annars. Hahaaa, så som i pannan, håret, på magen, armarna och golvet bl.a. Fast vi var trots allt kladd, positivt överraskade över hur väl de hanterade skeden. Även om skedens baksida och skaft användes emellanåt med för att slicka i sig lite gröt. I morse fick de testa igen, ska nog bli en morgonvana så att de får öva på att äta själva.




Elly

Amanda


5 kommentarer:

  1. Ha ha ha ha, kommer ihåg det där :) Håll ut det blir mindre och mindre kladd och övning ger färdighet. Har overallerna kommit fram? Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. @Anna: Åh, glömde meddela dig att overallerna kom fram! Sorry. De är perfekta i storlek, något stora nu, precis som det ska vara så att de kan ha dem i vinter!
    Hur gamla var dina tjejer då de började äta själva?
    kram

    SvaraRadera
  3. Tio månader när dom fick börja äta "plockmat" och med sked ett år :) Brukade låta dom äta själv vid middagen så att jag kunde stoppa in dom i duschen sen och på med pyjamas :) man gör vad man kan. Kan rekomendera en plexiskiva under matstolarna för att underlätta rengöringen. Kram kram

    SvaraRadera
  4. Haha, dom e så underbart söta!! Hilma och Alma blev helt paffa när dom fick prova själva men lite kom in i munnen iaf :D

    SvaraRadera