måndag 30 augusti 2010

Öppna förskolan och första bussresan

Idag har vi varit på Öppna Förskolan för första gången. Det var väldigt mycket barn och föräldrar där, säkert fler än vanligt då det var första gången sen sommaruppehållet.
Twinsen höll sig till att börja med väldigt nära mamma och pappa och tittade storögt på allt och alla runtomkring. De har nog aldrig sett så många barn på en och samma gång!
Efter ett tag kröp Amanda iväg några meter och satt sen själv där ett tag och iakttog några barn, innan hon kom tillbaka igen till mammas trygga knä. Elly höll sig nära oss, men lekte med några saker iaf.
Efter att det varit fri lek och stök och stim huller om buller i en timme, ringdes det i städklockan och alla samlades i en ring på golvet för sångstund. Vi lyssnade mest, då vi inte kan sångerna, och följde de rörelser som de andra gjorde så gott vi kunde. Amanda söp in alla nya intryck och kunde inte riktigt koncentrera sig på sång och rörelser, medan Elly gillade musiken och skrattade åt roliga rörelser mellan varven, och var ett tag på väg att krypa in i ringens mitt.
Efter sångstunden dukades det fram fika, men då passade vi på att gå.

Jag tror nog inte att Öppna Förskolan är ett ställe vi kommer att hänga särskillt mycket på framöver heller, men kul att det finns iaf. Tror nog att de som är hemma med bara ett barn eller äldre barn kan ha mer nytta av Öppna Förskolan, tjejerna har ju alltid varandra att leka med. Hoppas nu bara att vi slipper det alla varnar om angående Öppna Förskolor: att barnen ska bli sjuka av smittohärden i alla dess leksaker!

För att komma till Öppna Förskolan tog vi i morse bussen. Det var första gången som tjejerna åkte buss! Elly tog det med ro, medan Amanda verkade tycka att det var väldigt konstigt att sitta i vagnen som stod stilla och ändå se hur naturen åkte förbi utanför. Man kan väl inte åka vagn i en bil eller? Hon tittade också på lamporna i bussens tak och verkade tycka att det hela var väldigt märkligt. På hemresan tog vi upp flickorna så att de fick sitta i våra knä och kunde se ordentligt. Det tyckte de var roligare! Då var det helt plötsligt riktigt skoj att åka buss. :-)

2 kommentarer:

  1. Själv har jag haft väldigt nytta av öppna förskolan då jag var föräldraledig.
    Tror även att det varit nyttigt för barnen att umgås med andra barn än bara med varandra :-)
    jag stor trivdes då det var en chans för mig att umgås med andra vuxna och slippa sitta hemma och uggla :-)
    Många tankar, tips och idéer utbyttes mellan oss föräldrar som möttes.
    Buss däremot är inte ett nöje att åka för oss, sällan man får plats i bussen eller så är det "fel" slags buss med trappor och det går direkt bort för mig. Hellre går jag.
    Tur att vi har bil säger jag bara :-)
    // sargit

    SvaraRadera
  2. @Sargit: Jag vet ju att många, precis som du, haft väldigt stor nytta av sin Öppna Förskola. Så mina förväntningar var väldigt höga, kanske lite väl höga. Men som sagt, det jag såg och upplevde på vår Öppna Förskola lockade inte särskillt. Kan ju vara så att kvaliteten osv skiljer en hel del mellan olika förskolor. Härligt att din verkar vara så bra dock, och att ni trivts där!
    kram

    SvaraRadera