torsdag 11 mars 2010

Babysim

Nästa vecka drar babysimmet igång för oss! Det ska bli skoj och vi ser verkligen framemot det. Vi har "övat" lite hemma med Elly och Amanda efter att fått tips på infoträffen att man ska vänja barn tidigt vid att få vatten i ansiktet. Vi har tidigare, vilket varit helt fel, torkat med en handduk då det stänkt vatten i ansiktet på dem då de badat. Vad de då lär sej enligt Aqua Barn är att det inte är bra med vatten i ansiktet och att "oj det måste vi genast ta bort". Något som blir en dålig start inför babysimmets alla övningar sedan. Så nu har vi alltså övat på att det är skoj med vatten som stänker överallt och att lite vatten i ansiktet är helt OK!
Ett kul sätt att öva detta har varit med deras lilla badsköldpadda som kan spruta vatten genom munnen.


(Sen att pappa Oscar gav ena dottern en kallsup i sin iver att göra henne vattenglad, är en annan historia..!)

På infoträffen hos Aqua Barn införskaffade vi också badbyxor åt tjejerna. Inte de vi hade valt i färg och mönster själva kanske, men dessa är ju godkända i sitt utförande av instruktörerna så det kändes enklast. Sen lär vi ju knappast vara ensamma om dessa där dock, då flertalet föräldrar köpte badbyxor där och urvalet var minst sagt begränsat! Nu har de i alla fall vars ett par och olika är de så vi enkelt håller reda på vems som är vems.

Sen hur det kommer gå med allt när vi väl är där första gången och badbyxor ska på, föräldrar duschas ordentligt innan, barn ska vara nymatade och utsövda och på sitt allra bästa humör, återstår ju bara att se!
Håll tummar och tår för oss ;-)
Vilket äventyr!

2 kommentarer:

  1. Åh vad kul! Babysim är ju nästan anledningen jag kommer skaffa barn i framtiden! (Det o pappaledigheten).

    Sen är jag helt på pappa Oscars sida, en kallsup i tidig ålder och tjejerna kommer vara framtida OS hopp i simning! ;-)
    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt!
    Barnen kommer garanterat få sig ett x antal kallsupar, men de klarar det :-)
    W är som fisken i vattnet och skulle, om han själv fick bestämma, tillbringa den mesta tiden under vattnet.
    Medan S trivs bäst ovan vattenytan men gillar ändå att vara i vattnet.
    Det vi fick höra o början var att babysim var nästan mer för oss föräldrars skull så att vi blev vana att hantera barnen i vatten i början sedan även för att barnen inte ska vara rädda för vatten och så småningom lära sig hur man tar sig upp ur vattnet om man ramlar i m.m.
    lycka till!
    kram
    sargit

    SvaraRadera