torsdag 25 mars 2010

Livet leker

Idag har vi varit på Babysim för andra gången och det var underbart denna gång med!
Tjejerna gillar att vara i vattnet och vi njuter av att på detta sätt umgås med våra små.

Denna gången utökades vårt babysim-sångregister med två nya sånger; Bä Bä blubb-blubb-blubb, och Jungfru skär. Den första sången byter vi föräldrar ut sista ordet i varje rad mot att sätta munnen under vattnet och bubbla, samtidigt som vi håller vårt barn framför oss så att de ser hur vi gör. I Jungfru skär håller man sitt barn med armarna utsträckta framför sig och barnet vänt utåt och sveper det i vattnet i stora cirklar så att barnets ben får känna vattenmotståndet.

Vi har idag också så smått börjat öva inför att barnen ska kunna doppas helt under vattnet, detta gjorde vi genom att ha ögonkontakt med barnet säga kommandot DYK och sen dra med en våt hand över deras ansikte. Vi har även övat på att sparka med raka ben och lärt oss kommandot SPARKA. Detta är också något som är grundläggande för att de ska kunna lära sig att så småningom kunna sparka sig upp till ytan om de hamnar under vattnet.


Denna gången duschade vi tillsammans med varsin dotter efter att vi gått upp ur bassängen och det funkade fin fint! Både Elly och Amanda är väldigt tålmodiga och inte alls så kinkiga efter simmet som vi blivit förvarnade om att de flesta blir. =)

Fast nu sover de allt gott för natten, halv åtta hade båda somnat! De som annars kan vara uppe till halv nio-nio...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar