onsdag 31 mars 2010

6 månaders läkarkontroll på BVC

Igår var vi på BVC för 6 månaders läkarkontroll.
Innan vi kom in underhöll Elly och Amanda de andra väntande i väntrummet. Elly charmade med sitt skratt och de äldre fascinerades av hur otroligt lika de är! De måste vara tvillingar...
Jo, det är dem ju. Fast igår hade de dessutom likadana jackor och mössor så det är klart att de nog upplevdes än mer som identiska då, vilket de ju faktiskt inte är...

Läkaren kollade bl.a. deras höfter, lyssnade på hjärta och andning, kollade njurar och tryckte och klämde på deras små runda magar. Sen testade han att resa dem från liggande till sittande/stående genom att endast hålla dem i händerna.
Allt var toppen!


Läkaren ställde lite frågor till oss för att kolla deras utveckling:

-Vänder de sig när de ligger?

-Jollrar de nyanserat?

-Kan de flytta föremål från ena handen till den andra?

-Om en leksak faller till golvet, tittar de efter den då?

-Reagerar de på ljud och tittar åt det håll ljudet kommer ifrån?

Alla frågorna besvarades med tillfredsställande, Ja!

De vägdes och mättes också i vanlig ordning.
Nu är Elly 66cm lång och väger 7860 gram, vilket passar kurvan perfekt!
Amanda är en halv centimeter längre, 66,5cm och väger aningen mindre, 7820 gram. Vilket också är tiptop enligt tillväxtkurvan!

Hela besöket var över på knappa 20 minuter och då pratade vi ändå annat i säkert fem minuter, då läkaren själv är tvillingpappa till en flicka och en pojke på tio år. Extra skoj, tyckte vi! :-) Då vet han hur det är... Han berättade också en historia: Grannpojken fick frågan om han visste vad tvillingarna i huset bredvid, en flicka och en pojke, hette. "Ja, hon heter i alla fall AnnaochMax, vad pojken heter vet jag inte...!" ;-)

Såå vill vi helst inte att det blir!!!

3 kommentarer:

  1. Haha den var bra =)
    MariaL

    SvaraRadera
  2. Vi var på Bvc samma dag och det är väl bara två veckor mellan våra tvillingar om jag inte minns fel. Våra är kortare och tjockare kan man verkligen säga! Båda var 64,5 och Milton vägde 8630g Melvin 8670g. Melvin har dragit om Milton nu. Milton harr alltid varit större tidigare. Va roligt att vi hade samma dag med våra bebisar tycker jag Jag ska lägga ut ett inlägg snart om vårat bvc besök men inte idag då. Så du vet Kram!

    SvaraRadera