fredag 19 mars 2010

Babysimmet

Igår var vi på Aqua Barns Babysim i Åby simhall med tjejerna för första gången.
Klockan nio på morgonen var det dags. Vi valde den tiden eftersom tjejerna alltid är på sitt allra bästa humör då de vaknar.
Det var helt underbart att bada i den varma bassängen med våra små!!
Vi har lite bilder som visar lite hur det var...


Elly badar med pappa Oscar

Amanda badar med mig


Vi fick bl.a. lära oss två grundgrepp.
Det första; hur man med raka armar håller sin baby på mage framför sig med tummarna på axlarna och handflatan under magen, då kan babyn vila huvudet på förälderns händer utan att riskera en kallsup.
Andra greppet; hur man håller sin baby liggande på rygg med ena handen under huvudet och andra under rumpan, dock ska handen under rumpan vara så långt under vattnet att barnet får flyta av egen kraft.
Lektionen gick alldeles för fort och vips var det dags att sjunga "vinka hejdå"-sången.

Nöjd mamma och dotter efter första simmet!



Pappa Oscar nyttjar tiden i bassängen till det yttersta och simmar med Elly ända upp i trappan!
Allt gick fantastiskt bra med tjejerna på Babysimmet och det var ett helt underbart sätt att umgås med flickorna på. De älskade båda två att vara i vattnet och verkade njuta i fulla drag av att kunna bada och plaska med oss tätt intill.
Givetvis tycker jag och Oscar att Elly och Amanda redan efter första gången var Simgruppens starkast lysande stjärnor! ;-)
Inte verkade de bli så trötta av allt badande och plaskande och alla nya intryck heller, som vi trott. Nejdå, de sov i bilen hem, men sen var de som vanligt.
Vi längtar redan till nästa gång! ..vi och våra vattendjur till döttrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar