tisdag 16 februari 2010

Första smakportionen

Med kameran i högsta hugg lät vi så Elly och Amanda provsmaka annat än bröstmjölk och ersättning för första gången. Vilka minspel de bjöd på! Elly verkade faktiskt tycka att det var rätt ok, men Amanda spottade och fräste. Stackare, och nu ska vi plåga henne med smakportioner av palsternacka ett par dagar till innan vi provar med potatis. Hoppas hon vänjer sej eller rent av lär sej att tycka om det!

När de båda hade fått sin tesked med palsternacksmos lät vi dem få några skedar med bara bröstmjölk med för att de inte skulle associera skeden med något de inte gillade något värst. Den skeden var de dock skeptiska till så sen lät vi dem båda få leka och smaka och klämma på sina skedar själva en stund. Då gick det bra! Skeden måste ju upplevas positiv.
Bilderna kommer inom snart...

4 kommentarer:

  1. Ha ha, så hann ni då före oss. Bra att vi sätter fart på er! ;-)

    // Malin

    SvaraRadera
  2. @Malin: Jajjemen, livet är en tävling vet du väl! ;-) Återkom med rapport sen när Hilma provat. Ska ni också börja med palsternacka?

    SvaraRadera
  3. Vet inte vem du är Malin (tror jag inte iallafall). Ville bara säga att jag tycker att Hilma är ett väldigt (himla ;-) ) fint namn. Känns varmt på något vis och jag tänker på himlen när jag hör det.

    Kul att flera kommenterar här, fint att alla delar med sig och engagerar sig.

    Allt Gott!

    /Elly och Amandas moster

    SvaraRadera
  4. Vad härligt att själv kommentera och sen få kommentarer på det och dessutom lite glada tillrop över vårt namnval! :-)
    A och E:s moster: Du vet nog inte vem jag är men kanske har du hört talas om att Elly och Amanda ibland träffar en liten Hilma som också bor i Tollered och vars föräldrar träffade Anneli och Oskar på föräldragruppen på bvc. Jag och Anneli brukar träffas och skvallra och äta ihop och låta tjejerna få dela babygym och samsas om leksaker :-)
    Anneli: Hilma blev fyra månader igår och då åkte palsternacksmoset fram, mycket underhållande för oss föräldrar ha ha. Hilma tyckte att det var spännande och lite konstigt och blev i alla fall inte helt anti, om än lite skeptisk. Nytt försök ikväll, roligt!
    /Malin

    SvaraRadera