fredag 26 februari 2010

5 månader idag!










Idag är det 5 månader sedan Elly och Amanda föddes.
Det firades med smakportion av morot!
Moroten mottogs med ganska glada miner, även om potatisen nog fortfarande vinner. Efter tips om att morotsfläckar är svåra att få bort fick de idag äta ikädda endast blöja!

Idag har vi också anmält oss till babysim. Ska bli riktigt skoj, särskillt som Elly och Amanda älskar att bada och plaska med vatten. På tisdag ska vi på informationsträff, innan själva babysimmet drar igång. Både jag och Oscar kommer ju få vara med, då vi har varsin dotter att simma med. Extra viktigt tycker vi det är att de blir vattenvana och orädda då vi bor vid en sjö och ofta vistas vid vattnet under vår och sommar. Jag återkommer om hur det går sedan.

-simma lugnt-

5 kommentarer:

  1. Babysim är jättekul!
    Hos oss får man vara två vuxna per barn men då vi ju bara är två vuxna till våra små så blir det ju svårare med vissa övningar, så då får ledaren hjälpa till ibland.
    Så har ni möjlighet så ta med en extra famn :-)
    tips är att ha med sig en extra handduk, alternativt morgonrock, var till barnen att ha före och efter badet så de inte fryser då man kliver ur och ska till duscharna.
    // sargit

    SvaraRadera
  2. Babysim är något jag varmt rekommenderar. Våra tvillingar var dock redan till året fyllda när vi fick tummen ur och anmälde oss. Men barnen älskade det. Tyvärr blev vår fortsättningskurs helt fördärvad av sjukdom så vi har lagt simmet på hyllan tills det är dags för simskola igen.

    Men barnen älskar verkligen vatten och vill jämt bada (fast de får de inte eftersom de blir så torra). Så vattenvana får de allt.

    Jag säger även som föregående talare att en extra handduk eller badrock är att föredra så att barnen inte blir kalla efter badet. Lite mat efter simmet brukar också vara uppskattat, puré eller dylikt så de får upp energin. Det är tröttsamt att bada nämligen. Våra busfrön somnade alltid i bilen på väg hem.

    Ang smakportioner så skydda kläder mot banan när du väl introducerar detta. Det blir fula bruna fläckar som inte går bort med vare sig Tabort, Vanish eller galltvål. Jag har nämligen bittert fått erfara detta.

    SvaraRadera
  3. @Sargit och Vikkan:
    TUSEN TACK för era råd och tips! Vad lyckligt lottad jag är att ha er som läsare här på bloggen, och att ni delar med er av era erfarenheter! :-D
    Sargit hur gamla var dina tvillingar då ni började med babysim?
    KRAMAR/ Shoop

    SvaraRadera
  4. Håller med, fina läsare du har sis.

    Vill passa på att gratta Amanda MARIA på namnsdagen idag.

    /H

    SvaraRadera
  5. Jag tror våra började då de var nästan 11veckor. Då vi ringde och anmälde oss så skulle kursen börja dagen efter, hade inte räknat med att vi skulle gå just den utan nästa men då de sa att det fanns plats kvar och att det gick bra att börja fast våra inte var 12veckor än så då hoppade vi på den. Fick skynda mig direkt och jaga efter badbyxor vilket inte var det lättaste då det inte var säsong för det direkt och våra var så små... men med lite tur så lyckades jag hitta två par på rea dessutom...

    SvaraRadera