Nu har de även provat köpt morotspuré och köpt potatis/palsternackspuré, samt hemmagjord puré av gröna ärter. Morotspurén var populärast, medan ärtpurén ledde till grimaser. Mosad avocado däremot gillas av båda!
Idag toppade vi det hela med första riktiga måltidsburken Semper barnmat från 6 månader. Då bjöds de på pasta med grönsaker och de ÄLSKADE det!! :-)
Så nu har tjejerna riktig mat på menyn både till lunch och kvällsmål. Till lunch delar de en burk mat och på kvällen får de varsin portion gröt.
De känns så stora nu!
Vi har också introducerat gluten så smått i form av smörgåsrån.
Favoriten är nog ändå de skojiga majskrokarna -båda för oss föräldrar och för tjejerna! Vilken fantastisk uppfinning. Elly och Amanda sitter nöjda och smakar och sysselsätter sej med varsin majskrok i sina barnstolar och vi kan äta i lugn och ro.
Nackdelen är väl att det blir väldigt söligt överallt efteråt, men det är det värt!
Jag minns tillbaka på tiden då mina började äta så smått. Tänk vad roligt man tyckte det var. Å visst känns barnen stora när de väl börjar äta fast föda.
SvaraRaderaNu äter båda mina 2 åringar själv eller som min tös säger
-Kälv! (själv)
På dagis har de även slutat med hakklapp så den tar de motvilligt på sig här hemma. Men även om de äter bra själva med bestick så kan det sölas rejält. TA BORT medel går åt som smör kan jag försäkra.
Ett tips: Se upp för banan fläckar. De lämnar tråkigt bruna fläckar på kläderna som inte går bort med något medel och jag har försökt med det mesta. Även morot kan vara marigt. Jag gjorde så att barnen faktiskt fick sitta enbart med blöja på när vissa måltider intogs. Då slapp man oroa sig över fläckar på kläderna iaf.
Majskrokarna är fortfarande populära här hemma! Bästa uppfinningen!
Härliga bilder!
SvaraRaderaKram