torsdag 30 september 2010

1-årsdagen

Söndagen den 26 Sepember 2010.



Klockan 05.53 (den tid då Elly föddes) var vi inne hos tjejerna och sjöng "ja må de leva" och uppvaktade våra 1-åringar med paket i sängarna. Amanda hade varit vaken i en kvart redan då och vägrade att somna om, så ödet bestämde tiden för vårt firande, även om det var himla festligt att det blev just Ellys födelsetid!

När de fått sina paket av oss fick de komma in i vår säng och mysa och få välling. Vår förhoppning var givetvis att vällingen skulle verka lite som sömnmedel åt de små damerna, men så var inte fallet! De var väldigt pigga och uppspelta av allt firande. Så jag hämtade in deras nya leksaker till vår säng och så fick de sitta mellan oss i sängen och leka, då kunde vi ju åtminstone vila liggande om än inte sova.

Klockan tre var det dags för släktkalas för födelsedagsbarnen. Oj vad de fick paket! Bl.a. fick de en rutschkana, kulramar, plocklåda i form av ett hus med nycklar till, cd-skiva med "bra-att-ha-sånger", varsitt badlakan till babysimmet med pippi/barbafamiljen och t-shirts med texten "övningsgår". Vi uppskattade alla presenterna mycket! Fast det blev så mycket på en gång att vi valde att vänta med vår stora present till dem, varsin Bobbycar. De får helt enkelt få dem en helt annan vanlig dag! (Fast Amanda och Elly tyckte nog ändå att presentbanden, pappret och kartongerna var roligast! Hahaaa.)


Stora kartongen till rutschkanan var skoj!

Collage med alla presenter!

Vi bjöd på chilicorncarne med tillbehör och sen var det givetvis hemmagjord tårta och kakor. Tjejerna provade såklart också tårtan, som var en chokladrulltårta med bananfyllning samma som jag hade på min 1-årsdag, men de var inte så förtjusta trots att de i vanliga fall alltid gillar banan. Kanske ska vara glada att de inte blev sockerfrälsta! ;-) De valde majskrokar framför allt sött. Tårtan matade de mig och Oscar med.


Varsin tårta med ljus.

När man fyller 1 får man äta själv utan hakklapp!


Det var ett väldigt lyckat kalas, tjejerna var goa och glada hela tiden och njöt av all uppmärksamhet. Det är två högt älskade döttrar vi har, och att mina syskon inte har barn ännu gör dem ju knappast mindre bortskämda av min sida av släkten..! Oscars syster har en son i skolåldern, så där är de inte enda barnbarnen, men enda tjejerna och extra speciella förstås då de är två! ;-)

Sötaste 1-åringarna vi vet, dagen till ära i fina klänningar och guldhjärthalsbanden från dopet. Ellys rosa klänning hade jag på min 1-årsdag och Amandas klänning har farmor Agneta gjort åt henne, en precis likadan som Ellys fast i annan färg. Så söta!!

4 kommentarer:

  1. Vad söta de är! Kul att farmorn stickade en likadan klänning. Många fina presenter och finfina tårtor. Laddar också inför 1 års kalas nu på lördag. Bakar för tillfället tårtbottnarna. Ha det gott i det härliga vädret!

    SvaraRadera
  2. Tycker Mandisen är helt underbar på den översta bilden. Lite härligt bus i blicken. Love it/her (och Elly med förstås)! :-)

    SvaraRadera
  3. Flickorna är så söta! Tänk ett år - vart tar tiden vägen?

    SvaraRadera
  4. @Lina: Visst är de söta! Deras farmor är dessutom en fen på att sticka, bara att visa en bild eller hålla upp ett färdigt plagg för henne så grejar hon en likadan! :)
    Hoppas bakandet gick fint finfint för dig med och att ert kalas blev lyckat!

    @Hina: Visst är de underbara, men såå fulla av bus med, BÅDA två. (fast mest Mandisen)

    @Kerstin: Tack! That's the question? Vem tar all tid?! ;)

    SvaraRadera