onsdag 22 september 2010

Simma "ryggsäck"

Vi var på Babysim igår och det var som vanligt så himla skoj! Vi simmade "ryggsäck" med tjejerna och de är hur duktiga som helst på att klamra sig fast nu och ramlar endast av då vi verkligen springer fram fort i vattnet. Fast de är lika glada då de ramlar ner under ytan då de tappar taget eller inte håller ordentligt! Så häftigt att se vilka vattendjur de båda utvecklats till!

Fast vi som föräldrar är bra slut efter ett babysimpass då vi simmat med dem som "ryggsäck" under drygt halva passet! Det tar på krafterna och nu sist skulle vi göra samma övning fast med barnet på vår mage och simma ryggsim. Sååå bra på ryggsim är vi inte, det var riktigt svårt och jag var typ mer under vattnet än över. Hahaa, fast tjejerna tyckte det var skoj i alla fall.

De övar sig nu också på att själva hålla fast sig i stången längs bassängkanten, utan att hamna under ytan. Funkar riktigt bra vissa gånger, men de orkar ju såklart inte någon längre stund. De kan nu också dyka från oss till kanten, som vi nu börjat öva som ett led i att de så småningom ska kunna egen livräddning.

1 kommentar:

  1. Vad roligt.
    Saknar babysim faktiskt, blir inte riktigt lika regelbundet att man kommer iväg själva till badet som vi tänkt. Kan bero på sjukdomar och semestrar samt att vi jobbar så oregelbundna tider.
    Vet inte om jag skulle klara av att simma ryggsim med ett barn på mig, starkt jobbat.
    // Sargit

    SvaraRadera