onsdag 1 september 2010

Jobbångest

Idag går Oscar tillbaka till jobbet efter en månads gemensam föräldraledighet med mig. Det känns tungt! Och då inte bara för Oscar som inte får umgås med tjejerna hela dagarna, utan även för mig som nu blir själv med tjejerna och alla bestyr och som förlorar det härliga i att ha en annan vuxen att prata med hemma.

Igår hade vi en dag som nog var ordentligt färgad av denna jobbångest.

Det mesta kändes motigt och vresigt för oss båda vuxna. Dessutom skulle vi ta oss in till Göteborg för tjejernas babysim, utan bil. Så då blev det ännu en tur med kollektivtrafiken för hela familjen Dubbelvagn. Inte det lättaste kan jag säga!
Bussresan till pendelstationen gick helt ok, men att ta sig upp till perrongen sen till själva pendeltåget med dubbelvagn, var i tuffaste laget! Vagnsramperna i de branta trapporna var helt klart inte gjorda för oss med tvillingvagn. Och varför så brant?! Tur att Oscar var med för det där hade jag aldrig fixat själv. Men upp på perrongen kom vi iaf. Sen skulle vi "bara" på pendeln också, kan ju säga som så att avståndet mellan pendeltåget och perrongen och det höga trappsteget upp till tåget från perrongen är allt annat än gjort för oss med barnvagn!! Än en gång skulle jag aldrig ha klarat av det själv, tur att Oscar var med.
Väl på tåget sen fanns det typ ingen plats att ha vagnen på heller så vi fick stå precis innanför dörrarna.. Ni kan ju själv förstå hur poppis vi var där bland de andra resenärerna, suck.


Tjejerna sov iaf hela vägen hemifrån och fram till simmet.

Babysimmet gick såååå himla bra igår! Märktes inte ett endaste dugg att de haft uppehåll. Båda tjejerna var stormförtjusta över att vara i bassängen igen och plaskade lyckligt i vattnet och skrattade glatt när vi sjöng de sedvanliga babysim-sångerna med tillhörande rörelser/övningar. Amanda var nog ändå den som överraskade mest, då hon dök som aldrig för igår. Elly brukar ju alltid vara framåt i vattnet, så henne märkte vi inte så stor skillnad på. Kanske har Amanda mognat ikapp i simmet nu efter uppehållet. Fantastiskt var det iaf att bada och plaska med dem igen! Vi är nu inne på Aqua Barns tredje kurs, Fisken.


Tjejernas simmärken, krabban och grodan.


Denna gång gjorde vi bl.a. den avancerade övningen där de ska hänga på vår rygg, genom att hålla fast sig i våra axlar/hals medan vi går eller simmar i vattnet. Till en början ska vi hjälpa till genom att hålla fast deras händer, men sen ska de förstå och klara att hålla fast sig själva. Och släpper de taget och ramlar i ska de få ta konsekvensen (dvs vi ska inte fånga dem i fallet, utan låta dem plumpsa i), sen ska vi dra upp dem ur vattnet och säga "jag sa ju att du skulle hålla fast". Amanda råkade faktiskt glida i vid ett tillfälle, men var lika glad för det. Underbart! För jag tyckte faktiskt i ärlighetens namn att det var en lite väl svår övning och något hårt mot de små att låta de ramla i vattnet bara för att de tappar greppet, de är ju fortfarande så små. Men jag antar att ledarna vet mer om sånt här än vi ovana och lite hariga föräldrar. ;-)

Resan hem var ungefär lika jobbig som resan dit. Kollektivtrafik är inte avsedd för oss med barnvagn och speciellt inte för oss med tvillingvagn, så är det bara!
Denna gången var tjejerna vakna och fick sitta i våra knä på tåget. Tågresor verkar dock inte riktigt vara tjejernas melodi. De satt otåligt och ålade sig ur våra grepp och kändes allmänt rastlösa och uttråkade. (Detta var ju deras första gång på tåg, bortsett från ditresan då de sov.)
Allt som allt var vi iväg i fem timmar (!) för en halvtimmes babysim...
(Fast då fikade vi i stan och matade tjejerna efter simmet med, innan vi tog tåget hem.)

Hoppas, hoppas, HOPPAS att våra bilar snart är körbara igen! Livet utan bil är så mycket krångligare!

Någon som har positiva erfarenheter av kollektivtrafik med barnvagn?

4 kommentarer:

  1. Låter som en tuff resa! Har själv inte åkt kollektivt med vagn (dock enkelvagn) än.

    SvaraRadera
  2. Hej =)

    Hittade hit för nån vecka sedan. Tror att vi kanske bor i samma stad... El i närheten iallafall.

    Vi har ingen bil så vi brukar åka kollektivt med vagn (enkel dock) och det brukar funka riktigt bra. De e klart att ibland e de lite tjorvigt om bussen är väldigt full, men man har dock rätt till det där utrymmet på bussen.

    Sen finns det väl en och annan chafför som inte kör tillräckligt långt in till kanten men då brukar det finnas någon vänlig själ som hjälper en. Så i stort funkar det bra =)

    Hoppas att det funkar bättre för er om ni skulle behöva kollektivt nån mer gång!

    /Anna

    SvaraRadera
  3. oj vad jag saknar babysimmet!
    Riktigt kul att få läsa om hur andra gör på det.
    Ska ta oss i kragen och komma iväg och simma själva med barnen på fredagarna är det tänkt...
    Hoppas också att ni blir bilburna snart, vet precis hur det är att åka kollektivt med tvillingvagn även om jag råkat ut för att just på bussar så finns det ju faktiskt en handikappramp som är bred nog för vagnen men det är inte många chaufförer som ids ta fram den tyvärr har bara råkat ut för det en gång och innan dess visste jag itne om den!
    Men även hur bökig det än är att få in vagn och barn i och ur bilen så är det helt klart värt det jämfört med kollektivt åkande.
    hare gott!
    kram
    // Sargit

    SvaraRadera
  4. @Anna: Kul att du hittat hit! (hur hittade du bloggen?) Åh, så vi bor kanske nära varann, tror du. Var bor du då? Skulle nog inte direkt säga att vi bor i en stad dock, snarare en by egentligen...

    @Lina och Sargit: Tack för ert medlidande! Idag fick vi dock tillbaka ena bilen från verkstaden. (jaja, fick och fick, det KOSTADE!!)Så nu slipper vi kollektivt en tag igen. :-)

    SvaraRadera