torsdag 16 september 2010

Tredje natten..

Tredje gången gillt heter det visst, får se om det blir så nu vad gäller att få båda minstingarna att sova i egna rummet en hel natt. Elly har varit hur duktig som helst och sov de båda första nätterna själv i egna rummet! :-)
Amanda sov tre timmar där första natten och fem i natt, så det är på rätt väg även med henne. Vi resonerar som så att om det nu funkar för Elly att sova där så ska vi se till att det blir en trygg rutin för henne först och sen "skola in" även Amanda i detta. Bättre det än att låta Amanda väcka Elly en massa nu i början, är vår tanke. Amanda är överlag svårare vad gäller nattsömn än Elly är. Just nu sover de båda två i rummet i alla fall!

Det är väldigt speciellt att gå in till Elly i hennes eget rum på morgonen för att hämta henne då hon vaknat. Stora tjejen står då upp i spjälsängen och tittar ut i hallen samtidigt som hon ropar på oss. Då lyfter jag upp henne i famnen och ger henne en bamsekram och berömmer massa innan vi smyger in i vårt sovrum och lägger oss i stora sängen och myser med pappa och Amanda. Den stunden där med hela familjen i sängen på morgonen, är den bästa på hela dagen!
Vi har haft som vana att alltid starta dagen så. Förut kom Oscar alltid in tillsammans med Elly till mig och Amanda, när de vaknat, och så hade vi en mys-stund innan vi alla gick upp. Snart kommer vi få hämta båda döttrarna för morgonmys i vår säng. Stora tjejerna som sover i eget rum!

Elly tog förresten två mini mini steg på egen hand igår! Onsdagen den 15 September, 11 dagar innan 1-årsdagen. Undrar hur länge det dröjer innan de använder sig av sin gång. Amanda tar ju fortfarande inte några steg i större utsträckning fast hon visat att hon kan. Krypa verkar funka fint, eller varför inte kasta sig till föräldern stående! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar