söndag 12 september 2010

Dopåterträff


Idag har jag varit på Dopåterträff med flickorna tillsammans med deras mormor. Det var vår församling som bjöd in alla som döpts fram till Juli-månad, på återträff med familjegudstjänst, information om kyrkans barnaktiviteter och fika med doptårta i Öppna Förskolans lokal efteråt. Det var trevligt, om än gudstjänsten var i längsta laget! 1 timmes gudstjänst är på tok för länge för en bebis att sitta still under. Amanda somnade i mormors famn under gudstjänsten medan Elly åla ömsom i mitt knä ömsom på golvet under timmen.
På fikat sen var det dags för Elly att däcka, hon somnade utmattad i mitt knä efter att hon fått lunch. Amanda vaknade strax innan Elly somnade, efter att ha sovit vidare en stund i soffan på Öppna Förskolan. Riktigt i ofas med varann idag, med andra ord. Men blir ju lätt lite så när rutinerna rubbas och de får anpassa sig. Då anpassar de sig individuellt...
Alla de döpta barnen som var på dopåterträffen fick också varsin present från församlingen; en knallrosa Pekbibel bok! :-) Jättefin.

1 kommentar:

  1. Den boken är ju så gullig, även om sista bilden är rätt konstig :-)
    En timma låter långt, familje gudstjänster brukar annars ta max 40min hos oss.
    Länge sedan någon av våra somnade i våra famnar, de är envisare än synden och håller sig vakna tills man kör runt dem i vagnen, åker bil eller lägger dem i sängen oavsett hur trötta de är :-)
    // Sargit

    SvaraRadera