fredag 31 december 2010

home sweet home

Jag stannde kvar hos mina föräldrar med barnen under mellandagarna. Tanken var att vi ska ta tåget hem igen, ihop med tjejernas farmor under måndagen eller tisdagen (27:e eller 28:e), men se det gick alls inte då tågen inte alls gick som de skulle i snörika skåneland. Så vi var mer eller mindre insöade i skåne! Och inte hade vi någon bil med bilstolar till tjejerna där heller och vägar och trottoarer var oskottade så vi satt rätt fast där vi satt.
Oscar åkte hem redan på juldagskvällen, då han skulle hem och jobba. Fast först hann vi med att inviga lillebrors nya utebubbelbad med min syster och sambo. SÅ HIMLA MYSIGT att bubbla i ca 40-gradigt vatten när snön ligger runt och det är flera minusgrader i luften!

Sent onsdagen den 29:e fick Oscar komma tillbaka till Ystad igen för att hämta hem sin lilla familj. Så sen kväll/natt den 30:e kom vi så äntligen hem, jag och döttrarna! Home Sweet Home!
Nyår skulle ju firas hos vänner i Trollhättan på dubbel 30-årsfest.

Och nyår kom och gick, kändes det som. Vi var på 30-årsfesten med tjejerna (inte det lättaste med barnvakt nyårsafton då man har familj och släkt flera tio-tals mil bort). Tjejerna sov en timme i bilen till festen och var sen goa och glada och oberörda över att deras middag inte serverades förrän 19:30 mot vanliga 17:30. De åt sin korv och sina pommes med glada miner och charmade alla i sin omgivning. Först runt 21-tiden fick de dricka välling och säga godnatt och somna i vagnen. Vi lämnade dock festen strax innan kl.23 då vi inte ville fastna i trafiken mitt under de värsta fyrverkeriminutrarna. Exemplariska som döttrarna är, fortsatte de sova både i bilen hem och då vi bar över dem i sina sängar hemma! ;-)
Härligt. Vår första fest med tjejerna och allt funkade tip-top.

Gott Nytt alla läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar