måndag 27 december 2010

Nolhagabadet!

Vi har nyligen upptäckt Nolhagabadet i Alingsås och har nu varit där för första gången med tjejerna på ett eget babysim.
Egentligen är det jag som brukar simma i Alingsås, fast då utan tjejerna. Har nämligen börjat jobba på att bli av med de sista kilona sen graviditeten, och simningen är en del av det jobbet! ;-) Och en underbar del dessutom. Jag var iväg på Nolhaga tidigt på fredagmorgonen två veckor innan jul (då Oscar hade ledig dag och tog hand om twinsen) och det var fantastiskt. Nästan ingen annan i bassängen så tidigt, helt mörkt ute fortfarande och så hade någon badvakt tänt massa levande ljus på bassängkanten och i övrigt var det helt nersläckt i simhallen, förutom belysningen i bassängen under vattnet. Och så spelades det lugn spa-musik. Så himla rofyllt! Och under de 45 minuter jag simmade gick solen upp och färgade hela himlen skär utanför de stora fönstren. En helt underbart härlig vintermorgon!

Bild lånad från Nolhagas hemsida.


Veckan efter, fast något senare på morgonen åkte vi dit tillsammans hela familjen och badade med tjejerna. Då har de fritt babysim i lilla varma bassängen och tjejerna älskade det! De har dessutom en liten rutschkana där som går rakt ner i vattnet. Den var de båda väldigt förtjusta i! De åkte och åkte och åkte och inte gjorde det något att de hamnade under vattnet då de plumpsade i vattnet när de kom ner, innan vi fångade upp dem. De skrattade glatt och visade tydligt IGEN! IGEN! IGEN!!! Och så dök vi med dem och plaskade och lekte med lite av de vattenleksaker som fanns där. Sen avslutade vi hela besöket med att åka stora riktiga vattenrutschkanan med landningsbana (så att man inte landar i en bassäng) med varsin dotter, fast de föredrog nu den lilla vanliga rutsckanan ner i lilla bassängen, som de kan åka själva!

Bild lånad från Nolhagas hemsida.

Skoj var det i alla fall, tyckte både vi och våra vattendjur till döttrar!

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar