torsdag 30 december 2010

Så var julen 2010

Årets jul var i vår mening tjejernas första jul (jo, de fanns förra julen med, men var då endast 3 månader gamla och inte särskillt medvetna) och det var med stor glädje vi alla firade med de två små och tomten. Vi var i Ystad som traditionen bjuder hos mina föräldrar med flickornas farmor, morbror och moster med sambo. Vi skulle även fått sällskap av min moster med man och son, men pga den otroligt snörika vintern i skåne, blev det firande utan dem detta år.

Julaftons-firandet startade på riktigt då Kalle Anka kom på TV. (Tjejerna hann precis sova middag och äta mellanmål innan.) Då samlades vi alla och såg tecknat tillsammans och drack glögg och åt tjejernas egenbakta pepparkakor med ädelost.


Efter Kalle Anka kom tomten. (Denna jul var det mosters sambo som var förklädd och gjorde ett gott jobb som tomte). Tjejerna var något avvaktade till en början, men då de förstod att han gav dem paket vågade de sig fram försiktigt. Och hjälp vad de fick julklappar! Det var faktiskt riktigt skoj att se dem och deras iver att öppna paketen. Fast det blev uppehåll mellan varje paket, då de genast började leka med varje ny sak de fick. Många nya favoriter blev det! Bl.a. plastdjur i form av både bondgårdsdjur och safaridjur. De fick även sina allra först dockor! Och en rolig Noaks Ark-båt med massa tillhörande djur med läten av sina gudföräldrar, samt en stor fin och mjuk gunghäst med galopp- och gnägg-ljud och musik. Allt mycket populärt!

Efter tomtens besök blev det julbord. När alla ätit, tjejerna mest prinskorv och köttbullar dock, öppnades deras sista klappar och efter lek med även dessa var det bums i säng med de trötta små, iklädda söta tomedräkts-pyjamaser.

Vi andra avslutade kvällen med risála malta, julklappslek med vantar och halsduk och sällskapsspel. Supermysigt!

En underbar och familjär jul i vackra vintervita skåneland. Hoppas på många liknande framöver! Stort TACK till flickornas fina mormor som fixat allt så fint för oss alla, som alltid! ;-)

2 kommentarer:

  1. ...`·.,(¯`·´¯)........。☆。*。☆
    .`·.,(¯`·´¯)..........★。\|/。★
    (¯`·´¯).·´(¯`·´¯)...♥ GOTT NYTT ÅR ♥ 2011
    ...` ·.·´(¯`·´¯).....★。/|\。★
    ...`·.,(¯`·´¯)........。☆

    Kramar från Camilla & Kungsbacka

    SvaraRadera